سفارش تبلیغ
صبا ویژن

انواع سازبرای کودکان

 

 

انواع ساز برای کودکانانواع ساز برای کودکان

بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکان چیست؟بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکاندر این مقاله به بررسی بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکان می پردازیم.“ارف شول ورک” یا به طور ساده تر”رویکرد ارف” متدی پی شرفته برای آموزش موسیقی به کودکان است که از طریق ترکیب آواز خواندن ، حرکت و گفتار و با استفاده از ساز های پرکاشن، مغز و بدن کودکان را درگیر می کند.موارد یاد شده به صورت دروسی که بسیار به دنیای بازی کودکان نزدیک است، به آن ها منتقل میشود.این شیوه توسط “کارل ارف”، آهنگساز آلمانی و همکارش گونایلد کیتمن در طول دهه ی 1920 میلادی تدوین گردید و ارتقا یافت. این متد امروزه در سراسر جهان برای آموزش موسیقی در فضایی راحت و طبیعی استفاده می شود.واژه ی شول ورک، در زبان آلمانی به معنای “کار مدرسه ای” است و به کار مدرسه ای با موضوع موسیقی اشاره می کند چرا که  این شیوه عمدتا در مدارس اروپا مورد استفاده قرار میگیرد.در ایران ارف شول ورک، در سال 1348 توسط دکتر سعید خدیری که دانش آموخته مکتب ارف در آلمان بود، مطرح شد و از ان زمان آموزش موسیقی به کودکان تحت تاثیر این شیوه قرار گرفت.در طی سالیان این شوه توسط سایر دانش آموختگان و فعالان متد ارف ترویج و گسترش بیشتری یافت تا اینکه این تلاشها منجر شد تا  “همایشگاه بین المللی ارف شول ورک” در سال 1394 در ایران نمایندگی رسمی معرفی کند(گروه آدمک).در بهترین آموزشگاه موسیقی در کرج، آموزشگاه موسیقی سازنو متد یاد شده توسط دانش آموختگان و اعضای کارگروه موسیقی کودک دانشگاه هنر تهران در محیطی شاد و مناسب در قالب ترم ها و گروه های مختلف و با تفکیک سنی برگزار می شود و پذیرای کودکان از سه و نیم تا 8 سال می باشد.طول مدت دوره به شرایط کلاس مرتبط است و بین یک و نیم تا دو نیم سال می باشد که در آن علاوه بر استفاده از گروه سازهای پرکاشن ارف، به طور ویژه بلز و فلوت ریکوردر در جهت نیل به اهداف ارف شول ورک  اموزش داده میشوند.

آنچه در این دوره آموزش داده می شود در جهت ارتقای توانایی های متعددی در کودکان تنظیم شده که از آن جمله می توان به رشد توانایی های موسیقایی، مهارت های کلامی، مهارت های اجتماعی، عزت نفس و اعتماد به نفس اشاره کرد و هدف تنها به آموزش ارف به کودکان محدود نمی شود.
در واقع می توان بیان داشت که بهترین ساز برای شروع موسیقی کودکان، ساز ارف می باشد تا با مفاهیم ابتدایی آشنایی یابند.گروه سازهای مورد استفاده در متد ارف، موسوم به “ساز های پرکاشن ارف” که شخص کارل ارف به اختراع و کشف و ترویج آن ها همت گمارد.
این سازها شامل متالوفن ها(از جمله بلز)، زایلوفون ها، گلکن شپیل ها، ماریمبا و انواع فلوت ریکوردر ساز های دیگری مانند مثلث، خاشخاشک، چوبک، طبلک ها، قاشقک دقک و … می باشد.
لازم به ذکر است که رویکرد ارف اگرچه در غرب تدوین شده است ولی از اساس قابلیت بومی سازی آن مطابق فرهنگ در کشور و ناحیه، مورد توجه سازندگان آن بوده است.

واژه ی “رویکرد” در حقیقت به همین مساله اشاره دارد. بدان معنا که استفاده ی گسترده از ملودیها، شیوه ها و بازی های ایرانی ممکن، بلکه  لازم و ضروری است. 

 

سازهای کودکانساز کودکان

فرزند شما آماده یادگیری موسیقی میباشد؟


آموزش ویلن از حدود شش سالگی با سازهای کوچکتر از سایز معمول آغاز خواهد شد. بسیاری از اساتید موسیقی معتقد میباشند که اگر فرزند خود را زودتر از آنچه لازم است به کلاسهای موسیقی بفرستید ممکن است، استعداد موسیقی آنها را برای همیشه کور کنید.
کودک ممکن است در صورت برخورد با دشواری های فراگیری ساز نا امید شود و اعتماد بنفس خود را برای مدت زیادی از دست دهد، این امر می تواند برای او در سایر زمینه های زندگی از جمله مدرسه نیز بسیارمضر باشد. بسیاری از کودکانی که در سنین زیر 8 سال به کلاسهای آموزش موسیقی جدی فرستاده می شوند دچار چنین مشکلاتی خواهند.
1) اگر از زیر 8 سال می خواهید موسیقی را وارد زندگی فرزند خود بکنید، فلوت ریکوردر بهترین انتخاب هست. تجربه نشان داده که از زمانی که کودک انگشتان خود را با اختیار به حرکت در می آورد، می تواند هنرآموز فلوت باشد.
2) برعکس مورد اول پیانو را باید زمانی شروع کرد که کودک حد اقل بتواند در حالت ایستاده به کلاویه ها تسلط نسبی داشته باشد و قدرت فیزیکی آن برای فشار دادن کلاویه ها کافی باشد.کردن علاقه فرزند
آموزش پیانو هنگامی آغاز می شود که کودک به ساز تسلط نسبی داشته باشد. برای پیدا کردن اینکه فرزند شما به چه سازی علاقه دارد و یا از چه سبک موسیقی بیشتر لذت میبرد، بکار بردن پیشنهادهای زیر می تواند مفید واقع شود :
1) امکان گوش دادن و مشاهده نحوه نواختن انواع سازهای ممکن را بدون آنکه او متوجه شود شما هدف خاصی را دنبال می کنید برای او فراهم نمایید.
2) هنگامی که با هم از رادیو ضبط به موسیقی گوش می دهید و یا به کنسرت رفته اید راجع به سبک موسیقی کلاسیک، اصیل، پاپ و ... با او صحبت کنید.
3) فقط به فکر انتخاب ساز نباشید، موارد دیگری نیز مهم است. بعنوان مثال هنرجویان کودک گیتار بیس به مراتب کمتر از هنرجویان کودک فلوت یا ریکوردر هستند. ممکن است با فرستادن فرزند خود به کلاس گیتار بیس که به احتمال زیاد خلوت است ذوق موسیقی در او کمرنگ شود حال آنکه اگر به کلاس فلوت فرستاده می شد به علت شرکت بیشتر هم سن و سالهای او، علاقه به موسیقی در او متبلورتر می گشت.
4) قبل از قول دادن به کودک که فلان ساز را برایش خواهید خرید از قیمت آن مطلع شوید تا با بودجه شما هماهنگی داشته باشد.
5) به احتمال زیاد فرزند شما در اوایل کار از دشوار بودن یادگیری شکایت خواهد کرد، توجهی نکنید و تنها سعی کنید او را تشویق به یادگیری کنید.
6) تجربه نشان داده است که سازهایی مانند ریکوردر یا پیانو برای شروع کار کودکان مناسبتر هستند و برعکس سازهای مضرابی یا آرشه ای دشوار تر، لذا جز در موارد خاص سعی نکنید که این قانون را زیر پا بگذارید. پس از چند سال تمرین و آشنایی با موسیقی فرزند شما می تواند ساز اصلی خود را انتخاب کند.
7) علاوه بر همه موارد بالا باید دقت کنید که آیا در منزل خود فضای نگهداری ساز را دارید یا خیر؟ و اینکه سر و صدایی که این ساز ایجاد خواهد کرد آیا ممکن است مزاحم زندگی دیگران شود؟ شاید قبول نکنید ولی همین موضوع اخیر می تواند مانع تمرین و پیشرفت فرزند شما شود.

مشخص آیا فرزند شما آماده فراگیری موسیقی است؟آموزش ویلن از حدود شش سالگی با سازهای کوچکتر از سایز معمول آغاز می شود. بسیاری از اساتید موسیقی معتقد هستند که اگر فرزند خود را زودتر از آنچه لازم است به کلاسهای موسیقی بفرستید ممکن است، استعداد موسیقی آنها را برای همیشه کور کنید.کودک ممکن است در صورت برخورد با دشواری های فراگیری ساز نا امید شود و اعتماد بنفس خود را برای مدت زیادی از دست دهد، این امر می تواند برای او در سایر زمینه های زندگی از جمله مدرسه نیز مضر باشد. بسیاری از کودکانی که در سنین زیر 8 سال به کلاسهای آموزش موسیقی جدی فرستاده می شوند دچار چنین مشکلاتی خواهند.1) اگر از زیر 8 سال می خواهید موسیقی را وارد زندگی فرزند خود بکنید، فلوت ریکوردر بهترین انتخاب است. تجربه نشان داده است از زمانی که کودک انگشتان خود را با اختیار به حرکت در می آورد، می تواند هنرآموز فلوت باشد.2) برعکس مورد اول پیانو را باید زمانی شروع کرد که کودک حد اقل بتواند در حالت ایستاده به کلاویه ها تسلط نسبی داشته باشد و قدرت فیزیکی آن برای فشار دادن کلاویه ها کافی باشد.کردن علاقه فرزندآموزش پیانو هنگامی آغاز می شود که کودک به ساز تسلط نسبی داشته باشد. برای پیدا کردن اینکه فرزند شما به چه سازی علاقه دارد و یا از چه سبک موسیقی بیشتر لذت میبرد، بکار بردن پیشنهادهای زیر می تواند مفید واقع شود :1) امکان گوش دادن و مشاهده نحوه نواختن انواع سازهای ممکن را بدون آنکه او متوجه شود شما هدف خاصی را دنبال می کنید برای او فراهم نمایید.2) هنگامی که با هم از رادیو ضبط به موسیقی گوش می دهید و یا به کنسرت رفته اید راجع به سبک موسیقی کلاسیک، اصیل، پاپ و ... با او صحبت کنید.3) فقط به فکر انتخاب ساز نباشید، موارد دیگری نیز مهم است. بعنوان مثال هنرجویان کودک گیتار بیس به مراتب کمتر از هنرجویان کودک فلوت یا ریکوردر هستند. ممکن است با فرستادن فرزند خود به کلاس گیتار بیس که به احتمال زیاد خلوت است ذوق موسیقی در او کمرنگ شود حال آنکه اگر به کلاس فلوت فرستاده می شد به علت شرکت بیشتر هم سن و سالهای او، علاقه به موسیقی در او متبلورتر می گشت.4) قبل از قول دادن به کودک که فلان ساز را برایش خواهید خرید از قیمت آن مطلع شوید تا با بودجه شما هماهنگی داشته باشد.5) به احتمال زیاد فرزند شما در اوایل کار از دشوار بودن یادگیری شکایت خواهد کرد، توجهی نکنید و تنها سعی کنید او را تشویق به یادگیری کنید.6) تجربه نشان داده است که سازهایی مانند ریکوردر یا پیانو برای شروع کار کودکان مناسبتر هستند و برعکس سازهای مضرابی یا آرشه ای دشوار تر، لذا جز در موارد خاص سعی نکنید که این قانون را زیر پا بگذارید. پس از چند سال تمرین و آشنایی با موسیقی فرزند شما می تواند ساز اصلی خود را انتخاب کند.7) علاوه بر همه موارد بالا باید دقت کنید که آیا در منزل خود فضای نگهداری ساز را دارید یا خیر؟ و اینکه سر و صدایی که این ساز ایجاد خواهد کرد آیا ممکن است مزاحم زندگی دیگران شود؟ شاید قبول نکنید ولی همین موضوع اخیر می تواند مانع تمرین و پیشرفت فرزند شما شود.